Τηλεφωνική Επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν: Ιστορική Επαφή

NewsRoom
0

Επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν: Ιστορική Επαφή Μετά Από Τρία Χρόνια Πολέμου στην Ουκρανία

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, την Τρίτη, διαμορφώνει μία νέα, σημαντική διάσταση στην τρέχουσα πολιτική σκηνή. Αυτή ήταν η πρώτη τους επαφή από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, σηματοδοτώντας την επαναφορά ενός διαλόγου που είχε διακοπεί για περισσότερα από δύο χρόνια.


Ο Μακρόν υπήρξε ένας από τους πιο τακτικούς συνομιλητές του Πούτιν πριν την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, τονίζεται η «αμετάβλητη υποστήριξη της Γαλλίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Μάλιστα, ο Μακρόν ζήτησε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για την εξεύρεση μίας οριστικής λύσης στο ζήτημα αυτό.


Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «ουσιαστική», τονίζοντας ότι οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ζητημάτων που αφορούν το Ιράν και το Ισραήλ. Ο Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη να αναγνωριστεί ότι η ουκρανική σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των Δυτικών χωρών, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν παραβλέψει τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας.


«Η διεθνής πολιτική των Δυτικών» συνέχισε, «τροφοδοτεί την πολεμική εμπλοκή στην Ουκρανία, προσφέροντας σύγχρονα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου». Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε επίσης, η κατάληξη της σύγκρουσης να είναι συνολική και να καταδικάσει τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν στην κρίση.


Η συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων περιλάμβανε επίσης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ειδικά γύρω από τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και τις αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις σε αυτές. Επισημάνθηκε η σημασία του σεβασμού της δικαιώματος του Ιράν για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, με έμφαση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση Πυρηνικών Όπλων.


Οι πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν ότι η επίλυση των εν λόγω κρίσεων πρέπει να επιδιωχθεί μέσω διπλωματικών οδών, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες τους ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Συγχρόνως, αποφασίστηκε η συνέχεια της επικοινωνίας τους, προκειμένου να συντονίσουν τις θέσεις τους σε ζητήματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή και τη διεθνή πολιτική κατάσταση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους και όχι στο Army24. Η δημοσίευση των σχολίων ενδέχεται να καθυστερήσει ελαφρώς

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!